Yuniku Schema NL
8.

Uw Yuniku in 7 stappen.

Yuniku Schema NL

1. WELKOM
Kom ‘uw’ Yuniku ontdekken. We verwelkomen u graag in onze optiekzaak!

2. GEZICHTSSCAN
We scannen uw gezichtskenmerken met ultramoderne 3D-technologie en slaan deze vormgegevens op. Dit staat niet alleen garant voor het best passende montuur maar ook voor een stijl die perfect bij uw gezicht past.

3. PERSOONLIJKE BENADERING
We slaan ook uw oogcorrectie en uw unieke gezichtskenmerken op. Geavanceerde software berekent vervolgens de ideale positie van de glazen in verhouding tot uw ogen en uw kijkgedrag. Hoe ver staan de glazen best van uw ogen en onder welke hoek? Dat alles om het beste zicht te garanderen.

4. UW DESIGNERMONTUUR KIEZEN
Nu we deze parameters kennen, kiest u rustig één van de designermonturen uit. HOET, CABRIO, WE DDD? Of binnenkort één van de vele andere topdesigners die dankzij het unieke open platform hun speciale Yuniku collectie met ons zullen kunnen delen? Welke bril zet uw persoonlijkheid maximaal in de verf? De vorm van uw designerbril, de kleur en afwerking zijn volledig door u te kiezen. Het resultaat kan u telkens langs alle kanten bewonderen in een virtuele weergave.

BIJSTUREN TOT HET PERFECT IS
Desgewenst kan de vorm van het montuur in het Yuniku systeem verder worden aangepast om te komen tot de ideale look. Op dit punt kunnen we kleine bijsturingen uitvoeren om te verzekeren dat u 100% tevreden bent over het eindresultaat.

5. KEUZE EN AANPASSING VAN UW GLAZEN
Uw Yuniku wordt steeds geleverd met hoogkwalitatieve glazen. Dat kunnen
zowel unifocale, progressieve of indoor glazen zijn. De definitieve configuratie zoals het materiaal, de tint of antireflectiecoating bepaalt u zelf. Na uw keuze laten we uw glazen met precisie slijpen.

6. 3D-GEPRINT IN LICHT EN SCHOKBESTENDIG MATERIAAL
Eens u het perfecte montuur gekozen hebt, laten we uw unieke Yuniku 3Dprinten in een topmateriaal dat licht, schokbestendig en bio-compatibel is. Hiervoor werken we samen met Materialise, een Leuvens hightech bedrijf met filialen over de hele wereld. Materialise is al 25 jaar pionier op het vlak van 3D-printing in de gezondheidszorg, ruimtevaart, auto-industrie en kunst. Uw montuur wordt volledig op maat geprint op basis van uw voorkeuren en glaskenmerken. Uw glazen worden in het montuur gemonteerd. Het resultaat is uw unieke Yuniku, volledig op maat geprint op basis van uw voorkeuren en gezichtskenmerken. Een hoogstpersoonlijke, perfect passende, lichte en sterke designerbril waarmee u feilloos ziet. Kortom,
maximale optische prestaties zonder toegevingen te moeten doen aan de stijl of de pasvorm.

DE MEEST GEAVANCEERDE 3D-TECHNOLOGIE
3D-TECHNIEK: SELECTIVE LASER SINTERING
Selective Laser Sintering is een techniek waarbij een laagje van 0,1 mm kunststofpoeder gedoseerd wordt in een poederbed. Het gehele oppervlak wordt vervolgens opgewarmd tot net onder het smeltpunt. Daarna belicht een computergestuurde laserstraal selectief het montuuroppervlak. Door uitsluitend deze punten te belichten met de uiterst nauwkeurige laser, wordt de temperatuur kortstondig tot boven het smeltpunt gebracht waardoor de poederdeeltjes plaatselijk samensmelten. Dit proces wordt laagje per laagje herhaald. Na het afkoelen van het bouwvolume, kan het montuur uit de poedercake gehaald worden. Het niet gebruikte poeder wordt gerecupereerd. Het montuur is klaar voor verdere afwerking.

MATERIAAL: POLYAMIDE 12
Polyamidepoeder is een vast materiaal dat bovendien zelfdragend is. Dat is bijzonder handig want er zijn immers geen extra steunstructuren nodig om het geheel extra te ondersteunen tijdens het printproces. Polyamide maakt het dan ook mogelijk om volledig functionele prototypes of eindproducten te maken met een hoge thermische en mechanische weerstand. Onderdelen uit polyamide zijn bijzonder duurzaam en zijn bestand tegen de meeste chemicaliën. Ze kunnen bovendien waterdicht worden gemaakt door ze te impregneren. Het polyamidemateriaal van Materialise is gecertificeerd als biocompatibel.

7. UNIEK RESULTAAT, PERFECT OP MAAT
Eenmaal uw volledig op maat gemaakte Yuniku afgewerkt is, bezorgen we uw unieke exemplaar in deze stijlvolle brillendoos.