Ørgreen tilt Yuniku naar een volgend niveau

Ørgreen - YunikuØrgreen introduceert twaalf nieuwe modellen met een unieke en bijzonder geavanceerde 3D-printtechnologie. Het resultaat is een reeks designermonturen op maat van elk gezicht en iedere levensstijl. Het designaspect van de nieuwe collectie tilt meteen ook Yuniku, het baanbrekende platform van Materialise en Hoya Vision Care Company, naar een hoger niveau.

3D-printtechnologie creëert tal van nieuwe mogelijkheden en opent heel wat deuren voor productinnovatie. De technologie speelt een sleutelrol in onder meer ruimtevaart, lifestyle, mode en design, maar Yuniku scheert ook hoge toppen in de brillenwereld met een bijzonder geavanceerd platform. Maatmonturen kunnen voortaan worden ontworpen volgens de optimale gezichtsparameters, en de 3D-maatbrillen met Vision-Centric Design van Yuniku zijn vandaag een unicum.

Een speciale scanner meet alle gezichtskenmerken, waarna een geavanceerd softwareprogramma de optimale positie van de brillenglazen kalibreert voor het beste resultaat. De opticien gaat na hoe, waar en wanneer de klant zijn of haar bril zal dragen, en op basis van die specifieke levensstijl wordt het montuur vervolgens op maat gemaakt. Met behulp van augmented reality ziet de klant zichzelf met het geselecteerde montuur op een scherm, zonder de bril effectief te dragen. Er wordt in een mum van tijd een digitaal bestand gegenereerd met alle brilgegevens en de 3D-printer gaat aan de slag met het montuur. Het resultaat is een bijzonder staaltje maatwerk, met een buitengewoon zicht en een uitstekende pasvorm.

 

Vierde dimensie met een buitengewone esthetiek

“Ørgreen was één van de eersten om de 3D-printtechnologie die we al jarenlang gebruiken voor de prototypes van onze designs ook commercieel in te zetten”, aldus oprichter Henrik Ørgreen. “We volgen de ontwikkelingen in de sector op de voet en stelden vast dat Yuniku de concurrentie ver achter zich liet. Ik denk dat we met deze collectie een niveau hebben bereikt dat qua uitzicht en gevoel perfect beantwoordt aan onze eigen verwachtingen. Materialise is een toonaangevend bedrijf in 3D-printing en Hoya is de marktleider op het gebied van brillenglazen. Dit is een mooie kans om met onze eigen expertise deel uit te maken van het tot nog toe meest geavanceerde platform van dit type.”

“Met Yuniku beginnen we op een hoog niveau, maar de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos”, gaat Ørgreen verder. “Van nieuwe vormen en kleuren tot combinaties, materialen, coatings en nuances – het kan allemaal in de kenmerkende stijl van Ørgreen. Dit niveau van 3D-printing wordt de norm in de toekomst en we zijn bijzonder verheugd dat we in de voorhoede staan van een nieuwe evolutie die de sector voorgoed zal veranderen.”

 

Het summum van precisie, prestaties en personalisering

Yuniku besteedt aandacht aan het unieke karakter van elk gezicht, met zijn specifieke kenmerken en uitdrukkingen. Dankzij die personalisering speelt ook de klant een actievere rol. “Personalisering is vandaag de ultieme trend in elke sector”, aldus Alireza Parandian, verantwoordelijk voor de wereldwijde businessstrategie voor wearables bij Materialise, om het gebruik van nieuwe technologieën in te zetten voor baanbrekende productinnovaties.

“Met Yuniku geven we klanten de mogelijkheid om een centrale rol te spelen in de personalisering van hun bril”, gaat Parandian verder. “Van de stijl van het montuur, de pasvorm, de kleur en de coating tot de beste manier om te beantwoorden aan hun specifieke levensstijl. Het scannen gebeurt in een mum van tijd. We houden rekening met een reeks parameters die nauwkeurig worden afgestemd op elke klant. Geen enkele andere technologie op de markt evenaart dit niveau van precisie, prestaties en personalisering.”

 

Yuniku verandert de regels van het spel

Yuniku is de fonetische variant van het Japanse woord voor ‘uniek’ en verwijst daarmee meteen ook naar de wortels van Hoya. Het bedrijf is een pionier in de sector: de precisie van zijn brillenglazen is ongeëvenaard en Hoya maakte als eerste gebruik van augmented reality op de brillenmarkt. Felix España is Global New Media Manager bij HOYA Vision Care Company, het bedrijf dat samen met het R&D-team van Materialise de software voor Yuniku ontwierp.

“Het montuur is het klassieke uitgangspunt voor elke bril, maar dat beperkt eigenlijk de pasvorm en de nauwkeurigheid van het zicht”, aldus España. “Het Vision-Centric Design van Yuniku biedt meer vrijheid om het montuur en de pasvorm af te stemmen op de brildrager – het geheim voor ongeëvenaarde prestaties.”

Ook op het gebied van grondstoffen zet Yuniku de toon, want door het maatwerk wordt alleen het daadwerkelijk benodigde materiaal voor elk montuur gebruikt. “Opticiens hebben alleen toonmodellen op voorraad en blijven dus nooit met een teveel aan stock zitten”, aldus España. “De collectie wordt voortdurend vernieuwd en onze opticiens merken dat de klantentevredenheid aanzienlijk toeneemt. Dat maakt anderen nieuwsgierig om het ook te proberen.”

Ørgreen komt met een reeks speciale designs voor het platform, die één voor een de kenmerkende minimalistische stijl en innovatieve kleurencombinaties van het merk weerspiegelen. De eerste collectie bestaat uit twaalf modellen, met vijf kleurvarianten per design. “Yuniku staat bekend om zijn hoge niveau van perfectie en precisie, aangevuld met de mogelijkheid om elk montuur af te stemmen op ieder gezicht. Het resultaat is het summum van maatwerk”, aldus Ørgreen.

 

Beschikbaarheid in België en Luxemburg.

Deze collectie zal binnen enkele maanden beschikbaar zijn voor alle Belgische en Luxemburgse Yuniku-specialisten.

 

Over HOYA

HOYA werd in 1941 opgericht in Tokio (Japan) en is vandaag uitgegroeid tot een medisch-technische multinational en een toonaangevende leverancier van innovatieve en hoogtechnologische gezondheidsproducten. HOYA is actief op het gebied van gezondheidszorg en informatietechnologie met de productie van brillenglazen, medische endoscopen, intraoculaire lenzen, optische lenzen en hoofdbestanddelen voor halfgeleiders, lcd-schermen en harde schijven. Met meer dan 150 internationale kantoren en dochtermaatschappijen stelt HOYA vandaag meer dan 36.000 mensen te werk over de hele wereld. Voor meer informatie, ga naar hoya.com.

 

Over Materialise

Materialise kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring met 3D-printtechnologie voor een reeks softwareoplossingen en 3D-printservices die samen de ruggengraat vormen van de 3D-printindustrie. Dankzij de open en innovatieve oplossingen van Materialise kunnen spelers uit verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, kunst en design, autobouw, ruimtevaart en consumptiegoederen baanbrekende 3D-printapplicaties uitwerken om de wereld tot een gezondere plek te maken. Materialise heeft naast zijn hoofdkantoor in België verschillende internationale filialen en combineert de grootste groep softwareontwikkelaars uit de industrie met één van de grootste 3D-printfaciliteiten ter wereld. Voor meer informatie, ga naar materialise.com.

 

Over Ørgreen

De sobere maar elegante ontwerpen van Ørgreen steunen steevast op het adagio “less is more”. Het vooruitstrevende bedrijf laat zich graag leiden door een tomeloze nieuwsgierigheid en een diepgewortelde ambitie om de dingen anders te doen. Het resultaat is een brillencollectie met innovatieve kleuren, discrete details en buitengewone materialen.

Alle brillen worden ontworpen in Denemarken en met de hand vervaardigd in Japan. Ørgreen werd in 1997 opgericht in Kopenhagen en wordt vandaag wereldwijd verkocht in meer dan vijftig landen. Kortom, een hoogwaardig brillenmerk met internationaal succes.

 

Voor meer informatie en beeldmateriaal, neem contact op met:
Eja Johansen / PR & Communication Manager / eja@orgreenoptics.com / +45 33364995
Henk Van Huyck / Marketing Manager / Hoya Lens Belgium / henk.van.huyck@hoya.be